I dette indlæg vil vi se nærmere på hvordan du, med en simpel lille investering, kan begrænse dit personlige CO2 aftryk. Det er en simpel lille ting, som du måske ikke havde tænkt på, men som er meget nem at gøre til en del af din hverdag.

To plastikflasker udleder samme mængde CO2 som når du kører en km i din bil

De fleste af os kender nok til det. Vi har brug for noget at drikke i løbet af dagen, men har ikke lige fået en flaske med. Det resulterer i at vi må en tur forbi tanken eller supermarkedet og købe en ½ liter flaskevand. Det kan også være at vi lige snupper en gammel flaske fra bunken med pantflasker. Det sidste er det bedste af de to muligheder, men faktisk så er ingen af dem specielt gode for vores klima. De fleste af os tænker nemlig ikke over, at bruge den samme flaske igen – og så opstår problemet.

Vores drikkevand er fortsat så godt, at vi sagtens kan drikke det i stedet for at købe drikkevand fra en eksotisk kilde. Der er fundet mikroplast i vandet fra plastikflasker og derudover så efterlader de små flasker også et betydeligt CO2 aftryk. Ifølge Politkken, så udledes der mere CO2 i produktionen og transporten af to ½ liters plastikflasker, end når du kører en kilometer i en gennemsnitligt nyere bil.

Kildevand er grundvand på flaske. Når man laver en boring og pumper vand op, så er det en grundvandsboring. Og hælder man vandet på flaske, så er det grundvand på flaske. 

Citat af: Niels Kelstrup, geolog og tidligere vandekspert ved Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser.

Vi køber 120 millioner liter flaskevand om året

Vi tager lige lidt fakta om danskernes forbrug af flaskevand. Ifølge EFBW så køber vi danskere i alt 120 millioner liter flaskevand om året, hvilket svarer til 21 liter per dansker. I 2012 var det samlede CO2-udslip fra flaskevand på hele 25 millioner kilo, alene i Danmark. Hvis vi omregner det til bilkørsel, så svarer det til at man kører 94 kilometer i samtlige af Danmarks 2,3 millioner biler.

Faktisk så er CO2-udslippet fra en liter postevand 900 gange mindre end CO2-udslippet, hvis du vælger at købe to flasker Kildevæld.

Udskift dine plastikflasker med en kvalitets drikkedunk

Nu er det så slut med alle de faretruende fakta og tid til en meget simpel løsning – en drikkedunk. Invester i en praktisk kvalitets drikkedunk og tag den med overalt. Så er du sikker på, at du altid har en god flaske klar, når tørsten skal slukkes. Fyld den med postevand fra hanen, så kan du have det godt med dig selv, fordi du lige har udledte 900 gange mindre CO2 end hvis du havde købt to flasker vand på tanken.

En drikkedunk er ganske vist også ofte lavet af plastik og det er derfor vigtigt, at du vælger en af høj kvalitet, som kan vaskes i en opvaskemaskine. På den måde kan du sikre dig, at du har en drikkedunk i mange år frem. Du bør desuden gå efter en drikkedunk, der er fri for phthalater & BPA, så både du og dine børn kan drikke af den, med ro i maven.

Vores anbefaling er dog en lidt anden type drikkedunk. Vi vil helt klart anbefale en smart thermoflaske fra Sistema. Flasken er lavet i stål, hvilket betyder at den nærmest kan holde for evigt, hvis ellers man passer lidt på den. Den er, med god grund, særdeles populær. Kvaliteten er høj og prisen er fortsat overkommelig. For kun 189 kr. får du en drikkedunk, der opfylder langt de fleste af de krav, man måtte have til sådan en. Den kan både holde dine kolde drikke kolde, og dine varme drikke varme. Flasken kan desuden også holde til at komme en tur i opvaskeren.

Hvis investeringen i en thermoflaske betyder, at man dropper købet af vandflasker, så er den rigtig fornuftig – både i forhold til pengepungen, men også i forhold til CO2 aftrykket.


Vores anbefaling
Metal Thermoflaske
Thermoflaske Perfekt til både kolde og varme drikke pris fra
Indhold: 350 ml. Findes også i 550 ml. Tåler at komme i opvasker.
189 kr.
Boxdelux

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.