Bambus & træBioplastTips & tricks

Bæredygtigt engangsservice til den miljøvenlige fest

Læsetid: 4 minutter

Skal du bruge engangsservice til den næste fest? Det kan være at du skal holde fødselsdag, studentergilde eller reception. Hvis du skal det, så kan det være, at du overvejer at skifte det klassiske plastik engangsservice ud med et bæredygtigt alternativ. I dette indlæg kigger vi lidt nærmere på de alternativer du har til engangsservice i plast.

Du kan se alle de produkter vi anbefaler i bunden af indlægget.

Den miljøvenlige fest

De fleste vil nok bruge den service de har derhjemme, når de skal holde fest. Der kan dog være situationer, hvor man hellere vil bruge engangsservice. Det kan være at man ikke har lyst til at bruge hele næste dag på opvask, eller at man ikke har service nok til alle gæsterne. Problemet med den ‘klassike’ engangsservice er, at den er lavet af plast.

Plast er først og fremmest ikke særligt miljøvenligt, især ikke når man kun bruger det en enkelt gang og derefter smider det ud. Derudover så kan det måske virke lidt “billigt” eller kedeligt. Der er dog heldigvis masser af gode bæredygtige alternativer til dig, der vil have noget lidt bedre og holde en mere miljøvenlig fest.

Bæredygtigt engangsservice i bambus og træ

En af de vigtigste ting hvis man vil holde en mere miljøvenlig fest er, at man anskaffer sig noget engangsservice, der er nedbrydeligt. Man kan hurtigt komme til at bruge rigtig meget engangsservice og det er derfor vigtigt, at det er noget der er nedbrydeligt.

Når det gælder tallerkener, gafler, knive og skeer vil det være oplagt, at vælge noget der er lavet af enten bambus, træ eller palmeblad. Fælles for disse typer engangsservice er at de er biologisk nedbrydeligt og samtidigt af rigtig fin kvalitet. De kan desuden være med til at give et fedt ‘look’ til din fest. Det er ligeledes typer af engangsservice som findes til forholdsvise overkommelige priser, også for større mængder. Der er enkelte forskelle mellem de forskellige materialer, f.eks. kan det meste service af palmeblad vaskes op og bruges flere gange.

Nedbrydelige bioplastglas og bambus kopper

Det næste du tænker på er hvilke glas og eventuelt kopper, der skal bruges til festen. Netop valget af glas er faktisk ret vigtigt, da der ofte bruges rigtig mange af disse i løbet af en fest. Her findes der også flere forskellige typer, både til kolde og varme drikke. Til de kolde drikke, f.eks. sodavand, drinks og lignende, er vores klare anbefaling at man går efter nogle glas lavet af bioplast.

De bioplastglas vi anbefaler er lavet af PLA plast. Denne type plast er fremstillet af majsstivelse og er derfor bionedbrydelig. Disse kan udelukkende anvendes til kolde drikkevarer. Når det gælder de varme drikkervarer, f.eks. kaffe, så anbefaler vi at du går efter nogle kopper i bambus. Dem vi anbefaler er svanemærkede og er komposterbare, således at de kan smides du sammen med dit madaffald.

Vores anbefaling
Engangsservice i træ
25 sæt engangsservice i træ. Indeholder boat tallerkener, knive og gafler.
Sæt med 25 gafler, knive og tallerkener i birkefiner. Perfekt til f.eks. tapas eller en forret.
129 kr.
Boxdelux
Vores anbefaling
Bioplastglas - 50 stk.
50 stk. bioplastglas, 250 ml. Fremstillet i nedbrydeligt PLA plast.
Smarte bioplastglas i PLA plast, der er lavet af majsstivelse. Kun til kolde drikkevarer.
99 kr.
Boxdelux
Vores anbefaling
Kaffekrus i bambus engangskopper til kaffen, teen, kakaoen eller vandet. Både koldt og varmt.
Engangsservice - 50 stk. H:11cm D:9cm indhold 360ml
H:11cm D:9cm indhold 360ml
159 kr.
Boxdelux
Måske vil du også læse det her?
Menu