HverdagenPlastTips & tricks

Skift til ‘grønne’ frugt og grønt poser

Læsetid: 2 minutter

De små plastikposer til frugt og grønt, som vi kender fra supermarkedet – dem skal vi have gjort noget ved. Faktisk er disse en del af regeringens såkaldte “plastikhandleplan”, som siger at forbruget af indkøbsposer skal halveres inden 2023.

Slut med de tynde ‘knitreposer’

De små ‘knitreposer’ som de også kaldes – dem vi kender fra frugt og grønt afdelingen i supermarkedet – dem skal vi af med. Forbruget af disse løber hurtigt op, hvis man både skal have tomater, æbler og bananer med hjem.

De er i høj grad en del af en vane for mange. Det er faktisk en lidt dum vane, særligt fordi poserne kan karakteriseres som ‘overflødig plast’. Denne type plast kan nemt erstattes af andre alternativer, som udelukkende vil gøre en positiv forskel. Forbruget af ‘knitreposer’ er selvsagt ikke specielt bæredygtigt, og der bruges rigtig mange af dem. Alene i Føtex har man opgjort at der årligt bruges 35 millioner af denne type poser – og de fleste af disse ender formentlig i skraldespanden.

Tid til at skifte til det grønne og genanvendelige alternativ

‘Knitreposerne’ kan teknisk set godt bruges igen, hvis man passer godt på dem. Det er dog formentlig meget få, der rent faktisk gør dette. Derfor er det tid til at vi laver en lille ændring og anskaffer os nogle mere bæredygtige poser.

De genanvendelige poser er så småt ved at gøre deres indtog i diverse supermarkeder, men hvis du vil være et skridt foran, så kan du skifte allerede nu. Der findes allerede et væld af bæredygtige alternativer. Det koster lidt at anskaffe sig dem, men til gengæld så kan de bruges igen og igen.

Vi anbefaler disse sorte stofposer fra Yummii Yummii. Disse er fremstillet i bomuld og de er gennemsigtige, så personen bag kassen nemt kan se hvad der er i dem. Derudover så er de GOTS certificerede, hvilket betyder at man har sikret at produktionen er både socialt og miljømæssigt ansvarligt. Poserne kan desuden tåle at blive vasket i vaskemaskinen, så skulle de blive lidt ulækre, så er det intet problem at få dem pæne og rene igen.

Vores anbefaling
Yummii stofposer
3 stk. bomuldsposer der er perfekte til frugt og grønt når du handler
Du får 3 stofposer i én pakke. Poserne tåler vask ved 40 grader og er GOTS certificerede.
119 kr.
Boxdelux
Måske vil du også læse det her?
Menu